تاریخ انتشار: 1399/04/28     
تسلیت نامه

معاذ پسری داشت که پیش از وی از این سرا سفری شد...

...معاذ پسری داشت که پیش از وی از این سرا سفری شد.رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم این نامه را در تغزیت معاذ بدو نوشت : " از محمد رسول الله به معاذ بن جبل ، سلام برتو ! حمد میکنم خدایی را که جز او خدایی نیست. اما بعد ، خیر بی تابی تو در مصیبت فرزندت که قضای الهی بر ویجاری شد به من رسید. همانا که فرزند تو از موهبت های گوارای الهی بوده و به عاریت در دست تو سپرده.خداوند تو را تا زمانی بدو لذت بخشود و به وقت معلوم او را از تو بگرفت . پس " انا لله و انا الیه راجعون ".مبادا بی تابی تو پاداشت را تباه کند.اگر بر ثواب مصیبت خود برسی هر آینه خواهی دانست که آن در برابر عظمت ثوابی که خداوند برای اهل تسلیم و صبر آماده کرده است ، اندک است.
بدان که بی تابی مرده را بر نمی گرداند و قدر را دفع نمی کند. شکیبایی نیکو پیشه کن و به موعود وفا کردن جوی. و اندوه تو بر چیزی که لازم تو است و بر جمیع خلق به وقتش نازل خواهد شد، نگذرد. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته."
اندوه خواه با بردباری و خواه با بیتابی سپری خواهد شد.اگر چون آزادگان و بزرگان شکیبایی پیشه کرده ای ، چه بهتر . وگرنه اندوه آنچنان که از گولان و چهارپایان سپری می شود، به سر آید.هرکسی از مرگ میترسد در حقیقت از خود می ترسد.وگرنه مرگ سبب انتقال از نقص به کمال و از داری به دار دیگر است.آدمی مهمان سفره ی  کردار خود و بهره مند از کشتزار خود است.به عبارت دیگر محشور با اعمال خود است بلکه عین اعمال خود است.اگر کشت او نیک است " و ما عندالله خیر للابرار"

تخم هایی که شهوتی نبود    بر او جز قیامتی نبود

و اگر تخم بد کاشته است " ولا تجزون الا ما کنتم تعملون ".انتقال از اصلاب به ارحام و از ارحام به این نشئه و از این نشئه به نشئه ی دیگر متدرجا از منزلی به منزل دیگر سفر کردن و از گاهواره ای پس از گاهواره ای به در رفتن است. " ان الی ربک الرجعی " ، " و کلهم آتیه یوم القیامه فردا "
حجت کبرای حق ولی الله اعظم امام اول در اوان ارتحال فرموده : " و الله ما فجانی من الموت وارد کرهته ولاطالع انکرته و ماکنت الا کقارب ورد وطالب وجد و ماعند الله خیر للابرار" . " سوگند به خداوند از جانب مرگ فرود آمده ای ناگهانی که آن را ناخوش بدارم ، و ظهور کننده ای که آن را زشت بشمارم به من روی ننمود. من در اشتیاق به مرگ چنانم که خواهنده ی آبی به آب فرود آید و جوینده ای که خواسته ی خود را بیابد و آنچه در نزد خداست برای نیکوکاران بهتر است."
این که منطق حجت خداست ببین شاگردان و پیروانشان را چه حالت است :

 چون بلال از ضعف شد همچون هلال        رنگ مرگ افتاد بر روی بلال
 جفت او دیدش بگفتا واحرب               پس بلالش گفت نی نی واطرب
تاکنون اندرحرب بودم ززیست   توچدانی مرگ چه عیشست وچیست
این همی گفت ورخش درعین گفت   نرگس وگلبرگ و لاله میشکفت
تاب رو و چشم پر انوار او                             میگواهی داد بر گفتار او
گفت جفتش الفراق ای خوش خصال گفت نی نی الوصالست الوصال
گفت جفت امشب غریبی میروی           ازتبار وخویش غایب میشوی
گفت نی نی بلکه امشب جان من       میرسدخوش ازغریبی دروطن
گفت ای جان ودلم واحسرتا                   گفت نی نی جان من یادولتا
گفت آن رویت کجابینیم ما                       گفت اندرحلقه ی خاص خدا
 حلقه خاصش به توپیوسته ست         گرنظربالا کنی نی سوی پست
اندرآن حلقه زرب العالمین                        نور میتابد چو درحلقه نگین
گفت ویران گشت این خانه دریغ                 گفت اندرمه نگرمنگربمیغ

خوشا به حال کسانی که به خطاب " یا ایتها النفس المطمئنه ارجعی الی ربک راضیه مرضیه " مخاطبند و به دعوت " فادخلی فی عبادی وادخلی جنتی " مشرف. اگر داری طرب کن . اگر نداری طلب کن . اگر آیی در باز است ، و اگر نیایی حق بی نیاز است.

منبع : نامه ها و برنامه ها

برچسب‌ها: علامه حسن زاده, علامه, عرفان, علما, بزرگان, سیروسلوک،عرفان عملی, فلسفه, هندسه, نجوم, شعر, علوم, علم, عرفان اسلامی, شیخ عارف؛ واصل به مقام قرب, الله, فانی به الله, باقی بلله, فقیه, فقیه صمدی, عارف مکاشف, مکاشفه, حساب, محقق, متحقق, اسرار, اشعار, تفسیر انفسی, حسن زاده, آملی, ریاضیات, جبر, کمال, انسان, انسان کامل, عرش, عرفانی, عرفا, زندگینامه, اثر, آثار, شعر عرفانی, قم, تهران, بزرگان, مشاهیر, جملات, جملات ناب, نکات ناب, اساتید, فنون, معارف, تدریس, واصل, عارف واصل, فصوص, علامه طباطبایی, ابن سینا, پندهای حکیمانه, دستور اخلاقی, توصیه های سیرسلوکی, دستو رالعملهای عرفانی، کتاب عرفانی، عرفان عملی ، ابن عربی ، سهروردی ، سبک زندگی، سبک زندگی قرآنی ، سبک زندگی ایرانی، فلسفه غرب، علامه، حضرت علامه، ابوالفضائل، موسسه ‌، موسسه آوای توحید، آوای توحید، موسسه علمی تربیتی آوای توحید، مدرسه معرفتی،ملاصدرا، متعالیه، سبزواری ، ملاهادی، شعرانی، قمشه ای ، رهبری، امام خمینی، عرفان نظری، صدرالدین قونوی، استاد ضیایی، استاد صمدی، استاد حسینی ، استاد حسن رمضانی، استاد یزدان پناه، استاد حسین علیپور ، استاد خسروپناه، علامه طباطبایی، الهی طباطبایی، آموزش مجازی، علوم انسانی، علوم اسلامی توحید ، انسان کامل، حوزه علمیه قم، حرم مطهر، حرم ، عرفا، صوفیه، عارفان صدراسلام، خانقاه، خواجه نصیرالدین طوسی، وحدت وجود، حرکت جوهری ، فیلسوف، فلسفه اسلامی، مصباح الانس
اشتراک گذاری:
نظرات

اطــلاعــات تــمــــاس:

دفـتـر و ساختـمان آموزشـی: قم، خیابان معلم ، بلوار جعفر طیار ، نبش کوچه چهارم 

کدپستی: 3715696797

 

آموزش حضوری و مجازی (ساعت13 تا 18):
09906265794

ارتباطات و روابــط عمــومــی: 09906265794