از آنجا كه مرحوم صدر المتألهين قدس سره القدوسى حكمت متعاليه را بر اساس برهان و عرفان آن هم معاضد به كتاب و سنت و حقايق وارده از اهل بيت عصمت و ائمه معصومين صلوات الله عليهم اجمعين بنا نهاد ...
از آنجا كه مرحوم صدر المتألهين قدس سره القدوسى حكمت متعاليه را بر اساس برهان و عرفان آن هم معاضد به كتاب و سنت و حقايق وارده از اهل بيت عصمت و ائمه معصومين صلوات الله عليهم اجمعين بنا نهاد و بين طريقه نظر و فكر و مسلك كشف و شهود , جمع نمود , طبعا بين عرفان و حكمت متعاليه رابطه تنگاتنگى به وجود خواهد آمد و بلكه به حق مى توان حكمت متعاليه را مفسر عرفان و مبانى عرفان معرفى نمود و اين همان كارى است كه حضرت استاد حسن زاده دام ظله آن را با تأليف كتاب[ ( عرفان و حكمت متعاليه] ) به خوبى بانجام رسانيده است .
استاد خود درباره كتاب مذكور چنين مى فرمايد :
(( كارى كه در اين كتاب شده , اين است كه اسفار جناب صدر المتألهين را مفسر مطالب بلند عرفانى معرفى كرده ايم و مصادر و مأخذ فرمايشات آن جناب را از كتب اصيل عرفانى قبل از ايشان مانند فتوحات , شرح فصوص قيصرى , مصباح الانس , تمهيد القواعد , زبدة الحقايق و . . . نقل نموده ايم . البته اينها عرايض مطالبى نيست كه موجب تنقيص مقام شامخ جناب صدر المتألهين باشد , بلكه به تمرغ روح را در بيكران فضاى عرفانى به پرواز در آورده و تا اوج خلوتگه عشاق پاك باخته همراهيش مى كند .
الهى نامه گدازه هاى آتشينى است كه از ژرفاى آتشفشان دل پر جوش و خروش و تفتيده استاد فوران كرده و در صحراى دل آنانى كه در آرزوى محبوب به سر مى برند , جارى و به آنها نويد وصل مى دهد .
منبع:مرورى بر آثار و تأليفات استاد فرزانه حضرت آيت الله علامه حسن حسن زاده آملى[ دامت معاليه]