در اصول ، معالم الاصول و قوانين ميرزاى قمى و رسائل شيخ انصارى و كفايه آخوند خراسانى . و در فقه شرح لمعه از اول تا آخر، شرايع محقق ، تبصره علامه حلى و كاسب شيخ انصارى با تفحص و تحقيق كامل و تعدادى از كتب جواهر الكلام به عنوان درس خارج : از كتابهاى طهارت و صلاة و خمس و زكات و حج و ارث به صورت استنباط فروع از اصول كه به تصديق منه استنباط و قوه اجتهاد از ناحيه حضرت علامه كبير شعرانى مشرف شد. و درس خارج اجتهاد و تقليد از متن كفايه و خارج طهارت و صلاة و اجاره از روى متن ((العروة الوثقى )) را در خدمت حضرت علامه آية الله رفيعى قزوينى مشرف بود كه از زبان مبارك حضرت علامه رفيعى به ((فاضل آملى )) وصف مى شد. و در درس خارج فروع فقهيه علامه آشيخ محمد تقى آملى نيز شركت فرمود.
در علم حديث و روايت : 1- جامع وافى فيض كاشانى را در محضر علامه شعرانى تلمذ نمود كه پس از خواندن جامع وافى به انخراط در سلك روات دين و انسلاك در سلسله حمله احاديث صادره از اهل بيت عصمت و وحى مشرف گشته است . كه دستخط شريف علامه شعرانى در كتاب ((در آسمان معرفت )) حضرت مولى آمده است . 2- كتاب توحيد بحار مجلسى ، 3- جلد سوم بحار به تمامى آن در محضر علامه طباطبايى .
در علم درايه و رجال : 1- دوره كامل رساله استاد علامه شعرانى در درايه كه تا كنون به زيور طبع آراسته نشده است . 2- دوره كامل ((جامع الرواة )) اردبيلى .
در علم رياضيات و نجوم و هيئت و علم آلات .
1- رساله فارسى ملا على قوشچى در علم هيئت 2- شرح قاضى زاده رومى بر ((الملخّص الهيئة )) معروف به ((شرح چغمينى )) 3- استدراك بر تشريح الافلاك شيخ بهايى به تاءليف علامه شعرانى 4- كتاب ((الاصول )) مشهور به اصول اقليدس به تحرير خواجه طوسى كه حاوى پانزده مقاله در حساب و هندسه است كه همه مسايلش به براهين رياضى مبرهن است 5- اءكرمانالائوس . 6- اكرثاوذوسيوس در مثلثات و اشكال كروى به تحرير خواجه طوسى . 7- شرح علامه خضرى بر ((التذكرة فى الهيئة )) محقق طوسى در علم هيئت . 8- بعد از تعلم شرح خفرى بر تذكره به زيج بهادرى كه اتمّ و ادقّ و اجدّ زيجات است پرداختند. 9- استخراج تقويم نجومى در طى نه سال كه موجب تبحر حضرتش بر استخراج شده است . و لذا يك دوره شرح كامل برزيج بهادرى نوشته اند. 10- شرح كامل زيج بهادرى . 11- تعليم كتاب كبير مجسطى تاءليف بطليموس قلوذى به تحرير خواجه طوسى در علم هيئت است و نهاية النهايات و مطلب اعلى در درس هيئت استدلالى است .
در عمل به آلات رصدى : 1 و 2- اسطرلاب و ربع مجيب به نحو كمال 3- معرفت آلاتى كه در كتابهاى ياد شده مذكور است .http://alame-hasanzade.blogfa.com
منبع:جلد دوم شرح دفتر دل علامه حسن زاده آملی-شارح استاد صمدی آملی